Ballıca Yerleşkesi İnternet Hızı Arttırıldı.

Samsun Üniversitesi, internet servislerinin hizmet kalitesini ve çeşitliğini artırarak, kullanıcı memnuniyetini yükseltmek amacıyla üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen internet altyapısı iyileştirme çalışmaları ara verilmeden sürdürülmektedir.

İnternet omurga hız artırımı, yeni hat tesisi/ hat taşıma vb. her türlü altyapı probleminin çözümü için Tübitak-Ulakbim tarafından öncelikli şart olarak koşulan üniversitemizin Ballıca Yerleşkesi ile diğer yerleşkelerimizin sistem odalarında eksik durumda bulunan- anlık istatistik ve ağ trafiklerinin üretilmesi ile uç bilgilerinin girilmesi işlemleri yaz döneminde tamamlanarak bant genişliği/ hız artırım başvurusu yapılmıştır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından üretilen ağ omurga istatistikleri Tübitak-Ulakbim tarafından değerlendirilerek üniversitemiz internet bant genişliklerinde Ballıca Yerleşlesi çıkışının 40 Mbps’den 100 Mbps’e yükseltilmesi uygun görülmüştür.

14 Eylül 2020